Osallistumisoikeusuudistus!

Karvaturrit-foorumilla on käyty marras-joulukuun aikana keskustelua koirien rekisteröintipakosta sekä kisojen osallistumiskoodien yhtenevyydestä, jotta turhat koodivariaatiot saataisiin karsittua pois.

01.01.2016 alkaen uusi osallistumiskoodi näyttelyihin:

u./n. <*a href="http://koiran sivun osoite">koiran nimi<*/a><*br>

Muistathan ottaa koodista tähdet pois.

Osallistumisoikeus:
Toisin kuin käyttölajeihin, virtuaalisiin näyttelyihin saavat osallistua rekä rekisteröidyt, että rekisteröimättömät koirat. Koodissa ei kuulu ilmoittaa rekisterinumeroa, vaikka koira olisi rekisteröity.

Koiran voi rekisteröidä vFCI:n rekisteriin täältä.

 

Yhdistyneet virtuaalinäyttelyliitot

Welcome to YVNL! We are sorry that this site isn’t in English. Everything here is virtual and creation of our imagination. Please, do not copy anything. All rights reserved!

YVNL on virtuaalinen liitto. Mikään näillä sivuilla tapahtuva ei ole oikeata. Kaikki on vain meidän mielikuvitusta. Älä kopioi mitään näiltä sivuilta. Kiitos.

Yhdistyneet virtuaalinäyttelyliitot, tai lyhyemmin YVNL, on vFCI:n alainen litto, jonka tarkoituksena on koota kaikki näyttelyt yhdelle sivustolle. Tämä poistaa tarpeen selata monia eri näyttelykalentereita, sillä kaikki tarpeellinen löytyy YVNL:n sivuilta. YVNL avautui 1.1.2010, jonka jälkeen kaikki vanhat VNL:t ovat historiaa. YVNL:n sivustolta löytyvät kaikki viralliset virtuaaliset näyttelyt.

YVNL:n idea syntyi Karvaturrit-foorumilla, jossa haluttiin virtuaalikoiramaailmaan yhtenäisyyttä. YVNL:n idean otti käsiinsä Minnea, joka kokosi ideoita yhteen ja laittoi YVNL:n vireille. Hänelle suuret kiitokset tästä. Matkan varrella YVNL sai osakseen myös muotovaliolistan eli lyhyemmin MVA-listan.

YVNL:ää kehitetään koko ajan. Ilmoita kaikki parannusehdotukset ylläpidolle sähköpostin tai Karvaturrit-forumin kautta.

Iloista talvea toivottaa ylläpito ja päivittelijät!

 

Lyhenteet päivitetty

YVNL:n järjestelmä käyttää nyt uusia lyhenteitä. Pahoittelen viivästystä.

Hyvää talvea toivottaa YVNL:n ylläpito ja päivittelijät

 

Maiden tunnukset!

Täältä löydät listan valioiden lyhenteistä. Muistathan tarkistaa, että olet kirjoittanut koiriesi muotovalioarvojen maalyhenteet oikein! Näin vältetään sekaannuksia valionarvojen kanssa. Osa muotovalioiden lyhenteistä on hieman muuttunut verrattuna aikaisemmin käytettyihin, nämä kaikki ovat otettu maiden virallisista lyhenteistä. YVNL ei tässä kohtaa ole seurannut IRL-linjaa, koska moni turreista koki kolmen kirjaimen tunnukset selkeämmiksi, kuin kahden kirjaimen.

MAA/LYHENNE
Alankomaat/NLD
Amerikka (Yhdisvallat)/USA
Belgia/BEL
Espanja/ESP
Islanti/ISL
Iso-Britannia/GBR
Kanada/CAN
Kreikka/GRC
Latvia/LVA
Liettua/LTU
Luxemburg/LUX
Norja/NOR
Ranska/FRA
Ruotsi/SWE
Saksa/GER
Suomi/FIN
Tanska/DNK
Venäjä/RUS
Viro/EST

Huomatkaa, että voittajatittelitkin tulevat vastaisuudessa jkäyttämään näitä lyhenteitä, eli esim. vKREW –> vGRCW, mutta jo saatuja voittajatitteleitä ei ole pakko vaihtaa näihin uusiin muotoihin, koska voittajatittelithän ovat käytännössä näyttelyissä kisaamisen kannalta täysin hyödyttömiä.

 

Muutoksia näyttelysääntöihin

Nykyiset näyttelysäännöt muuttuvat jonkin verran aikaisimmista, ja nämä muutokset astuvat voimaan 01.09.2011.

Sääntömuutokset löytyvät vFCI:n sivuilta kohdasta näyttelytoiminta, josta ne voi käydä tarkistamassa. Sääntömuutoksista on keskusteltu Karvaturreissa, keskustelu löytyy täältä.

 

Kansainväliset valionarvot

Eli siis kansainvälisten muotovalioiden lista on tällä hetkellä tässä osoitteessa, ja sen pitäjänä toimii femm. vKANS MVA -hakemukset jätetään tuolla sivulla olevaan sähköpostiin sivun ohjeitten mukaan.

 

Uusimmat valiot -listan ongelmat korjattu

Etusivun alaosassa näkyvän Uusimmat valiot -listan bugi (sama valio näkyi monta kertaa) on nyt korjattu. Listan pitäisi toimia nyt toivotulla tavalla.

Uusimmat näyttelyt -lista näyttää nyt myös järjestäjän.

Ylläpito toivottaa kaikille hyvää uuden vuoden alkua!

 

Valioarvojen maiden lyhenteet

Täältä löydät listan valioiden lyhenteistä. Muistathan tarkistaa, että olet kirjoittanut koiriesi muotovalioarvojen maalyhenteet oikein! Osa muotovalioiden lyhenteistä on hieman muuttunut verrattuna aikaisemmin käytettyihin, nämä kaikki ovat otettu maiden virallisista lyhenteistä.

MAA/LYHENNE
Alankomaat/NLD
Amerikka (Yhdisvallat)/USA
Belgia/BEL
Espanja/ESP
Islanti/ISL
Iso-Britannia/GBR
Kanada/CAN
Kreikka/GRC
Latvia/LVA
Liettua/LTU
Luxemburg/LUX
Norja/NOR
Ranska/FRA
Ruotsi/SWE
Saksa/GER
Suomi/FIN
Tanska/DNK
Venäjä/RUS
Viro/EST

Huomatkaa, että voittajatittelitkin tulevat vastaisuudessa jkäyttämään näitä lyhenteitä, eli esim. vKREW –> vGRCW, mutta jo saatuja voittajatitteleitä ei ole pakko vaihtaa näihin uusiin muotoihin, koska voittajatittelithän ovat käytännössä näyttelyissä kisaamisen kannalta täysin hyödyttömiä.

 

Voittajanäyttelyt

Voittajanäytteöyitä on tarkoitus järjestää tästä eteenpäin 6 kappaletta vuodessa (VMKL järjestämät näyttelyt eivät kuulu tähän kastiin) ja tähän päätökseen on päädytty jottei työmäärä kasvaisi aivan järkyttävän suureksi (meiningillä yhdessä vuodessa järjestetään kaikki 19 voittajaa, jolloin se tarkoittaa, että jos voittajia järjestetään tasaisesti, yhdessä kuussa järjestetään vähintään yksi voittaja, ja useinmiten kaksikin kappaletta, jolloin työmäärä on jatkuvasti kohtalaisen iso, tai sitten käy niin, että muutaman kerran vuodessa tulee aivan järkyttävän suuri työmäärä, kun yhtäkkiä pelmahtaa tuomaroitavaksi about 6-7 voittajaa. Tässä työmäärässä ei lisäksi ole arvioitu kaikkien pienempien näyttelyiden tai maailmanvoittajien ja vastaavien työmäärää.) rupesin miettimään, että järjestettävien voittajanäyttelyiden lukumäärä rajattaisiin siihen kuuteen näyttelyyn vuodessa, jolloin niitä a) ei olisi jatkuvasti ja b) kerralla ei ilmestyisi miljoonaa voittajaa kalenteriin (minä nimittäin rajoitan niitä näyttelyiden järjestämispäiviä).

Jos saitte sekavasta selityksestäni mitään irti, niin toivon, että ymmärsitte pointtini. Järjestää saisi siis edelleen kuka tahansa, meiningillä nopeimmat syövät hitaat. Tosin tähän pienen poikkeuksen tekevät entiset näyttelyliittojen pitäjän, joilla on etusija järjestää oman maansa voittaja jos haluavat. Voittajanäyttelyt ”huutokaipataan” esimerkiksi vuoden alkupuolella, ja siitä sitten niitä saa vähitellen ruveta järjestämään. Kunhan ensin katsotaan, etteivät kaikki 6 ole samaan aikaan.

Näistä voi valita, mitä haluaa:
1) Suomen voittaja
2) Joku pohjoismaiden voittaja(Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti)
3) Joku Baltian maa (Viro, Latvia, Liettua) tai Venäjä
4) Joku täysin vapaa
5) Joku täysin vapaa
6) Joku täysin vapaa

 

Voittajanäyttelyistä

Eli siis silloin ku YVNL laitettiin pystyyn, tuli puheeksi eri maiden voittajanäyttelyiden järjestäminen, ja kuka niistä huolehtii. Mielestäni on ihan reilua, että entisten näyttelyliittojen ylläpitäjät saavat halutessaan järjestää sen maan alaisen voittajanäyttelyn, jonka liittoa on pystyssä pitänyt. Joten nyt haluaisin tietää entisten näyttelyliittojen pitäjien nimet ja sen, onko heillä halukkuutta järjestää voittajanäyttelyä. Mitä luultavimmin käy niin, etteivät kaikki entiset ylläpitäjät halua järjestää voittajanäyttelyä, jolloin jonkun muun luotettavan henkilön, joka sitoutuu hoitamaan homman loppuun asti, on mahdollista järjestää näyttely. Mä en itse missään nimessä ala järjestää jokaisen maan alaista voittajanäyttelyä, joten näiden näyttelyiden järjestäminen on nyt aika lailla teidän vastuullanne.

Näyttelyä ei tarvitse järjestää yksin, vaan mukaan hommaa hoitamaan voi ottaa jonkun kaverinkin, noissa on kuintekin aika reippahasti duunia. Mutta siis periaatteessa toimisi samalla tavalla kuin KV:n järjestäminen, paitsi että mulle pitää ilmoittaa kuka on pitämässä minkäkin maan voittajanäyttelyä, jotta homma pysyisi kasassa.

Jos jollakulla on kiinnostusta järjestää jokun maan voittajanäyttely, minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostin tai Karvaturrit-foorumin kautta, josta löydyn nimimerkillä Kuunsirppi. Myöskin voitte halukkuudestanne ilmoittaa tähän topiciin

 
 
 
Uusimmat valiot
LisättyKoiran nimiRotu
21. 8. 2015n. Abra of SgolanDobermanni
07. 4. 2015u. Lychee Cromwell Crestfallensileäkarvainen collie
31. 7. 2014n. Funside's Lady Marylabradorinnoutaja
01. 7. 2014u. Usagin 176-761suomenajokoira
29. 6. 2014n. Maitsev Metsik Tuulcairnterrieri

Uusimmat Näyttelyt
  • VIP/PVMJärjestäjäRyhmät/Rodut
    2016.07.03/2016.07.04Tarotnk saksanpaimenkoira
    2016.06.24/2016.06.26vEUW-16kaikki
    2016.05.08/2016.05.14vFINW-16kaikki